Fotoğraflarda
göreceksiniz, işletmenin menüsünde “Tavuk Lolita, Keffçe
Köfte, Karadeniz Kavurma,Kuru Fasulye, Pilav vs…” gibi pekçok
yemek bulunmakta. Biz bu sefer “Kuru Fasulye, Pilav, Cacık, Sütlaç
“ yemeye karar verdik. Bir dahakine Tavuk Lolita ile Karadeniz
Kavurmayı deneyeceğimizi söyleyebilirim. İşin aslı bizim mide
geniş bunları da bu seferde yerdik ama malum ayın 8’i ve maaş
gününe 1 hafta var…
Neyse
öncelikle Kuru Fasulye'den başlayalım:
Kuru
fasulye denildiğinde Ankara’da akla ilk Hüsrev ve Güverte
Lokantaları gelir. Bunlardan sonra fiyat-kalite birleşiminde
Keffçe’de, gayet kaliteli bir fasulyeyi müşterilerine sunuyor.
Bu gelişimizde, eski Keffçe kuru fasulyesini mumla aradık. Bir
kere, Karadeniz dendiğinde akla ilk gelen şeylerden biri olan
tereyağı, kuru fasulyedeki mevcudiyetini bize hissettiremedi.
Karadeniz lokantalarının yaptığı kuru fasulye, genelde helveli
olur. Bu kuru fasulyenin suyu, bana biraz daha duru, az yoğun geldi.
Sanki sonradan sulandırılmış gibi bir havası vardı. İçindeki
etler ise gerçekten kötüydü, çok sert ve çiğnenmesi zordu.
Allahtan etleri küçük doğramışlarda, bir-iki çiğnemeden sonra
yutuverdik. Hasılı daha önce yediğim Keffçe Kuru fasulyesini çok
aradım.
Sıra
Pilavda:
Gelelim Pilava. Kuru Fasulye yenirde, yanında pilav olmaz mı dedik ve birde pilav istedik. Keffçe'nin pilavının vasat olduğunu düşünüyorum. Öyle ki; pilav dediğinde tereyağının kokusunu duymalısın. Bu pilavda, maalesef tereyağı hissedilmediği gibi, birazda çok pişmiş gibi bir durumu vardı. Bundanda memnun kalmadık.
Cacık:
Meşhur
ikilinin yanında iyi gider düşüncesiyle sipariş ettiğimiz
cacık, içimizi serinletti.
Sütlaç
:
İşte günün yıldızı… Yemekten sonra bu da cilası olsun deyip sütlaç sipariş ettik. Ama ne cilaymış be…Sütlaç Karadenizde yediğim sütlaçlara yakın. Çok tatlı değil, insan bir kazan yese kesilmez, daha yok mu der . Mis gibi süt tadı ağza geliyor. Üzerinin yanığı da tam kıvamında; ne çok yanmış, ne de az. Üzerinde fındıkla çok güzel bir sütlaç sizi bekliyor.
Fiyatlara
gelince, bence fiyatlar ortalamada. Ne çok pahalı, ne de ucuz.
Hesabımızı ödeyip, bir dahaki sefer diğer yemekleri yemek hayal
ve hülyasıyla mekandan ayrıldık.
Son
olarak, yemek kalitesindeki düşüşü, Çukurambar'da yeni şube
açıp konsantrasyon dağılmasına mı bağlamak lazım, yoksa
müşteri yoğunluğa mı bilemedim ama; bence KEFFÇE, şube açarken
kalitenin düşmesi için şimdiden çözümler üretmeli. Sütlacı
hangi usta pişiriyorsa, bence maaşına zam yapsınlar …
Bu
arada garsonların nezaketini ve servisin hızlı olduğunuda ayrıca
belirtelim.
Adres: Ankamall AVM, 3. Kat, Ankara
Ne
diyelim, siz siz olun “GURMEDEN YEMEYİN…”
Hadi hayırlı Gurmeler :)
Hayırlı olsun siteniz, ilgiyle takip edeceğim ....
YanıtlaSilTeşekkürler. Herzaman bekleriz.
SilGayet başarılı . Daha fazla seçeneklerle tavsiyelerinizi bekliyorum
YanıtlaSilDaha blog'da paylaşma işine yeni başladık. Listemizde çok mekan var. Zamanla lezzetleri tadıp sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. İlginiz için teşekkürler.
Sil