Sayfalar

Bu Blogda Ara

31 Ocak 2014 Cuma

MEKAN: GERMEÇ PİLİÇ

Merhabalar değerli Gurmedenyeme takipçileri, bu seferki durağımız Germeç Piliç.

Ankara’da şöyle güzel bir tavuk yiyeceğimiz, sadece tavuğa odaklanmış yerler pek yok. Birkaç yerden öne çıkanı ise Germeç Piliç. Arkadaşlarla ne zamandır Germeç Piliç’e gitmeyi istiyorduk ve buna bir defa da teşebbüs ettik ancak mekân öyle yoğundu ki yer olmadığı için (biraz da beklemek istemediğimiz için) yemeden çıktık. Bu seferde aynı durumla karşılaşmamak için önceden rezervasyon yaptırdık ve mekana öyle gittik. Neyse bırakalım bu uzun lafları da yemek muhabbetine başlayalım.


Servisi salata ve ezme ile başladı. Yanında tırnaklı sıcak pide geldi. Öncelikle çorbayla midemizi ısıtalım istedik. Çorba sipariş ettik ve hemen çorbalar geldi.


Germeç’te Tavuk Çorbası diye bir çorba var ki ben böylesini daha önce tatmadım. Öncelikle çorbada mis gibi tavuk suyu kokusu var, insanın iştahını artırmaya başlı başına yeter. İçinde ise bildiğiniz küp küp doğranmış tavuk göğsü var. Bu türden çorbalara yani tavuk , balık çorbası gibi çorbalara genelde hayvandan geriye ne kalıyorsa 2. Sınıf malzeme kullanılır. Ancak bu çorba öyle değil. Malzemeden kaçılmamış. Şu kadarını söyleyim bu yemeğin yıldızı bu çorbadır. 10 puanı verdik . Bu arada çorbaya şöyle biraz pul biber ekip de yedik. İçimiz ısındı. Bir de üzerinde iki üç damla tereyağı olsaydı 10 üstünden 10 numarayı hak ederdi.
Gelelim ana menüye. Germeç’te porsiyondan ayrı olarak kilo hesabı menüler var. Bizim seçtiğimiz menü: 2 kg germeç special+Ezme+Salata+2 lt ayran=70 TL. Porsiyon yada kilo işi menüler, kendi internet sitelerinde fiyatları ile birlikte listeniyor. Gitmeden önce göz atmakta fayda var.



 Germeç special dediğimiz menü şunlardan oluşuyor: Tavuk pirzola (kemiksiz), Tavuk kaburga, Tavuk Bonfile, Tavuk kanat ve Köfte(kırmızı etten) . Şu kadarını söyleyim. Pişmesi ile lezzeti ile hepsi de gayet keyifli idi. Ancak benim favorim kaburga oldu. O güzelim tavuktan 1 adet kemik var ve o kemiğin ucundan tutup 1 lokmada ağzınıza atıp etini sıyırıveriyorsunuz. Ben bundan tek başıma 1 kg yerim abi. Çerez gibi. Sinema izlerken patlamış mısır yeniyor ya işte onun yerine “Tavuk Kaburga”. Keyfine…. Diğerleri de çok iyiydi pirzola kemiksiz getiriliyor. İyiydi. Kanatta en önemli nokta pişmesidir. Tam pişmişti. Suyu yerindeydi.
Yeri gelmişken sizinle birkaç püf noktası paylaşayım: Tavukta en önemli nokta pişirmedir. Efendim, aslında tavuğun mangalda pişirilmesi zordur, ustalık ister.(Tavuk biraz da geç pişer.) Ateşi öyle bir ayarlayacaksın ki tavuğun dışı yanıp içi çiğ kalmayacak. Usta öyle zamanlı pişirecek ki tavuğu kurutup samana çevirmeyecek. İçi pişmiş ama hafif sulu kalacak. Gelelim Germeç’e , Germeç’in ana konusu tavuk olduğu için bu pişirme ustalığını sergilemişler. Gelen menünün lezzeti güzeldi. Tek eleştiri köfteye. Köfteyi beğenmedim, gereksiz baharatlıydı, lezzetini alamadım.
Son olarak ortaya kaymaklı ekmek kadayıfı istiyoruz.Sormayı unuttuk ama kendi imalatları değildi sanırım. Sütlü tatlıları da varmış ve onlar Mado'dan geliyormuş. Sadece ekmek kadayıfı ile yetindik. Açıkçası tavuk konusundaki başarısını tatlıya yansıtamamışlar.  Daha başarılı olabilirdi. O tavuğun üzerine bu tatlı olmadı...
Ne diyelim, siz siz olun “GURMEDEN YEMEYİN…”
Hadi hayırlı Gurmeler :)

Adres: 
Gençlik Cad. Ordular Sok. No:2/A Anıttepe / Ankara
Telefon 0312 230 62 35

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder