Merhabalar değerli
Gurmedenyeme takipçileri, bu seferki durağımız
Germeç Piliç.
Ankara’da şöyle
güzel bir tavuk yiyeceğimiz, sadece tavuğa odaklanmış yerler pek
yok. Birkaç yerden öne çıkanı ise Germeç Piliç. Arkadaşlarla
ne zamandır Germeç Piliç’e gitmeyi istiyorduk ve buna bir defa
da teşebbüs ettik ancak mekân öyle yoğundu ki yer olmadığı
için (biraz da beklemek istemediğimiz için) yemeden çıktık. Bu
seferde aynı durumla karşılaşmamak için önceden rezervasyon
yaptırdık ve mekana öyle gittik. Neyse bırakalım bu uzun lafları
da yemek muhabbetine başlayalım.
Servisi salata ve ezme ile başladı. Yanında tırnaklı sıcak pide geldi. Öncelikle çorbayla midemizi ısıtalım istedik. Çorba sipariş ettik ve hemen çorbalar geldi.
Germeç’te Tavuk Çorbası diye bir
çorba var ki ben böylesini daha önce tatmadım. Öncelikle çorbada
mis gibi tavuk suyu kokusu var, insanın iştahını artırmaya başlı
başına yeter. İçinde ise bildiğiniz küp küp doğranmış tavuk
göğsü var. Bu türden çorbalara yani tavuk , balık çorbası
gibi çorbalara genelde hayvandan geriye ne kalıyorsa 2. Sınıf
malzeme kullanılır. Ancak bu çorba öyle değil. Malzemeden
kaçılmamış. Şu kadarını söyleyim bu yemeğin yıldızı bu
çorbadır. 10 puanı verdik . Bu arada çorbaya şöyle biraz pul
biber ekip de yedik. İçimiz ısındı. Bir de üzerinde iki üç
damla tereyağı olsaydı 10 üstünden 10 numarayı hak ederdi.
Gelelim ana menüye.
Germeç’te porsiyondan ayrı olarak kilo hesabı menüler var. Bizim seçtiğimiz menü: 2 kg
germeç special+Ezme+Salata+2 lt ayran=70 TL. Porsiyon yada kilo işi menüler, kendi internet sitelerinde fiyatları ile birlikte listeniyor. Gitmeden önce göz atmakta fayda var.
Germeç special dediğimiz menü şunlardan oluşuyor: Tavuk pirzola (kemiksiz), Tavuk kaburga, Tavuk Bonfile, Tavuk kanat ve Köfte(kırmızı etten) . Şu kadarını söyleyim. Pişmesi ile lezzeti ile hepsi de gayet keyifli idi. Ancak benim favorim kaburga oldu. O güzelim tavuktan 1 adet kemik var ve o kemiğin ucundan tutup 1 lokmada ağzınıza atıp etini sıyırıveriyorsunuz. Ben bundan tek başıma 1 kg yerim abi. Çerez gibi. Sinema izlerken patlamış mısır yeniyor ya işte onun yerine “Tavuk Kaburga”. Keyfine…. Diğerleri de çok iyiydi pirzola kemiksiz getiriliyor. İyiydi. Kanatta en önemli nokta pişmesidir. Tam pişmişti. Suyu yerindeydi.
Yeri gelmişken
sizinle birkaç püf noktası paylaşayım: Tavukta en önemli nokta
pişirmedir. Efendim, aslında tavuğun mangalda pişirilmesi zordur,
ustalık ister.(Tavuk biraz da geç pişer.) Ateşi öyle bir
ayarlayacaksın ki tavuğun dışı yanıp içi çiğ kalmayacak.
Usta öyle zamanlı pişirecek ki tavuğu kurutup samana
çevirmeyecek. İçi pişmiş ama hafif sulu kalacak. Gelelim
Germeç’e , Germeç’in ana konusu tavuk olduğu için bu pişirme
ustalığını sergilemişler. Gelen menünün lezzeti güzeldi. Tek
eleştiri köfteye. Köfteyi beğenmedim, gereksiz baharatlıydı,
lezzetini alamadım.
Son olarak ortaya
kaymaklı ekmek kadayıfı istiyoruz.Sormayı unuttuk ama kendi imalatları değildi sanırım. Sütlü tatlıları da varmış ve onlar Mado'dan geliyormuş. Sadece ekmek kadayıfı ile yetindik. Açıkçası tavuk konusundaki başarısını tatlıya yansıtamamışlar. Daha başarılı olabilirdi. O tavuğun üzerine bu tatlı olmadı...
Ne diyelim, siz siz
olun “GURMEDEN YEMEYİN…”
Hadi hayırlı Gurmeler
:)
Adres:
Gençlik Cad. Ordular
Sok. No:2/A Anıttepe / Ankara
Telefon 0312 230 62
35
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder