Sayfalar

Bu Blogda Ara

20 Nisan 2015 Pazartesi

MEKAN : KOKOREÇÇİ GÜRBÜZ USTA (TOLGA PİKNİK)


Değerli GurmedenYeme takipçileri,

Uzuuun bir aradan sonra yeniden sizlerle beraberiz.

Bazı problemler ve birazda iş yoğunluğu sebebiyle epeydir yorumlarımızı sizlerle paylaşamadık.
Amacını olabildiğince fiyat-lezzet dengesinde en iyi olanları bulmak ve tanıtmak olan biz gurmedenyeme yöneticileri, uzun bu aradan sonra ilk ziyaretimizi “Kokoreççi Gürbüz Usta”ya yaptık.
Ama ne ziyaret. UFFF UFF UFFF…


Size önerim ağızlarınızın suyu gayri iradi olarak akabilir. Peçeteniz yanınızda olsun.
Gürbüz Usta, Demetevler Metro durağında geceleri tezgahını açmakta.  Gecenin bir saatinde acaba kokoreç kalmış mıdır korkusuyla gittik Demetevler'e.  Şanlıyız ki kapanmadan yetiştik. Hemen zaman geçirmeden siparişlerimizi verdik.





Uzatmayalım…. Kokoreçleri ızgaraya atar atmaz o nefis kuzu kokoreç kokusu etrafı sarıverdi. Görüntüsüyle, tazeliğini ve lezzetini gösteren bu kokoreç o anlarda bizi mest etmeye yetti. Bu görüntü bile neyle karşılaşacağımızın sinyallerini bize veriyordu.





Yukardaki resimin içinde, beyaz pamuk gibi et parçalarına bakınız. Buna ÇÖZ denir. Aslı, kaliteli meyhanelerde servis edilir. ÇÖZ’süz kokoreç olmaz, ÇÖZü az da lezzet katmaz. Ama bu resimden anlaşılacağı üzere burada kafi miktar ÇÖZ göze görülmekte. Egede işinin erbabı bazı kaliteli kokoreççiler normal sarılan içinde çöz olan kokoreçe ilaveten ızgaranın ayrı bir yerinde çöz pişirip bunu da eklerler. Lezzet katsın diye. Manyak bir şey olur, dibiniz düşer….




Kokoreçimiz piştikten sonra sonra görüntü budur.





Bu da ekmeğimizin arasında koyulduktan sonraki görüntüdür. 









Gürbüz Usta ekmekleri kokoreçle beraber kızartıyor ve kokoreçin yağı bu kızarmış ekmeğe geçiyor. Sadece bu ekmekleri bile yiyerek karnımızı doyurabiliriz. Gürbüz Usta kokoreçleri ekmek arasına uygun bir şekilde doğrarken acısı bol isteyene cin biber de ekleyiveriyor. Biz bu fırsatı kaçırmıyoruz.




Bu da nihai mamuldür….
Sıra geldi o büyük ana….
Kokoreçlerimize büyük bir hevesle dalıyoruz.
Sonuç: Beyler-Bayanlar, kokoreç budur….. İnanın budur…. O yediğiniz saman gibi kokoreçleri bir kenara bırakın, kim yaparsa yapsın, inanın  hepsini bir kenara koyun. KUZU KOKOREÇ budur.

Ankara’da daha başarılısını yemedim. Tadı, kokusu, temizliği, kalitesi hepsi de Ankara şartlarında en iyisi. Bundan daha iyisini sadece EGE'de yedim. Ankara'da daha iyisi bence yok. Daha önce Ulus’ta yer alan Hacının Yerine gitmiştim, o da iyiyidi ancak bu kokoreç bir başka. Daha salaş, ama çok daha lezzetli. Yukarıda saydığımız kokoreçin iyi olması için gerekli her özelliği içinde barındırmış, kaliteli bir ürün olmuş.

Şimdiden Tebrikler Gürbüz Ustaya.
Herkese şiddetle öneririm.


Ne diyelim, siz siz olun “GURMEDEN YEMEYİN…”
Hadi hayırlı Gurmeler :)

Adres: Şehit Hüseyin Açıkbasş Sokak No: 12 Demetevler 
Yenimahalle Ankara

3 yorum:

  1. Kesin kuzu değil dana yalan en kötüsü de hem kokoreç yapıyor hem para alıp para üstü veriyor elini yıkayacağı lavabo Bile yok tam hastalık ortamı kokoreçi tam pişirmeden hurra koyuyor kesinlikle hastalık yapar tavsiye etmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adama niye iftira atıyorsun? milletin ekmegiyle oynuyorsun kardeş kokoreçten anlamıyorsun belli ki. Hakiki Kuzu kokoreç parasını kesinlikle hak ediyor . kötülemek amaçlı bir yorum yapmışsın . Yazık sana !!

      Sil
  2. Birşey almak içten bile değil yerde küçük oturacak yer yok binanin altinda metrodan ne zaman ciksam etrafinda eliboş sohbet edenlerle dolu

    YanıtlaSil