Merhabalar
değerli gurmeden yeme takipçileri. Uzun müddet verdiğimiz bu
aradan sonra yeni bir mekanla tekrar yayındayız. Bu seferki
mekanımız PEÇENEK DÖNER.
Mekana
girer girmez gayet samimi bir karşılamayla yerimizi alıyoruz. Ben
şahsen burayı 10 yıl öncesinden bilirim ki o zamana göre müşteri
potansiyelini hayli artırmış hatta içerisi dar geldiği için
bahçeyi de çadırla kapatıp kapalı mekan yapmışlar kendilerine.
Bırakalım fuzuli geyiği de gelelim lezzetlere …
Bu
fotoğrafın canlısını, sulusunu görüp kokusunu da duyunca, alt
çenemiz dizimize düşüyor ve ilk olarak döner siparişi
veriyoruz. Daha önce de bir arkadaşım pidesini övmüştü, şööle
ortaya bir porsiyon da kıymalı pide siparişi veriyoruz. Dönerler
gelinceye kadar iki kişiye bu gördüğünüz koca tabak yeşil
salata geliyor ki sebzeleri gayet taze ve canlı daha henüz sofraya
gelmeden maksimum yarım saat önce doğranmış. Gayet keyifli ve
lezzetli bir salata. (Salata da en kritik nokta sebzenin taze olması,
bir de sofraya gelmeden önce taze taze doğranmasıdır. Aksi halde
bekleyen salata pörsür, canlılığını yitirir ve sebzeler tabağa
suyunu bırakır.)
Ben
salata yorumunu yazarken daha dönerler hemen geliyor. Şimdiye kadar
sipariş verip de bana ulaşan en hızlı döner bunlar. Servis çok
hızlı.
Bu gördüğünüz döner 1,5 porsiyon. Ve gördüğünüz gibi gayet göz alıcı hatta can alıcı … Dönerler 10 numara, bana göre yağı tuzu yerinde. İşin aslı yağı başkasına fazla gelebilir, ama en iyi et yağlı ettir cümlesini yeme felsefesi olarak hayatına nakşeden benim için sadece lezzetli. Efendim iyi dönerin yağı özellikle belirtmek isterim ki koyunun kuyruk yağıdır. (İyi döner için diyorum dikkat….) Hayvansal yağların şahı,kralı, piri kuyruk yağıdır. Azı karar çoğu zarardır. Minimum gramajda maksimum faydayı veren muazzam bir iksirdir. Bu dönerde bana göre tam kararında kullanılmış ama başkasına biraz yağlı gelebilir.
Bu
fotoğrafa dikkat!!! Yaprak döner budur. Yaprak dönerin yapılışında
en önemli nüans mermerde etin ince ince yaprak kıvamında açılıp
sıkı sıkı döner şişine takılmasıdır. Bakınız bu resim de
bunun ispatıdır. Yaprak döner budur. Bu arada Peçenekte servis
edilen dönerin altyapısını oluşturan lavaşlar da 10 numara. Tam
bana göre. Bence dönere en çok bu lavaş yakışıyor. Ne pide
kadar kalın, ne de lavaş kadar ince, dürüp dürüp yenesi bişey…
Dönerin yağını da emince, bu lavaşın döner olmasa bile böyle
de bir gideri var. Döner nasıl yenir : Bu lavaşın içine döner
ve biraz soğan birlikte dürülür, dönerin yağı hafifçe
bileğinize doğru aka aka bu dürüm aman akmasın diye hızlı
hızlı mideye gönderilir.
Peçenekte
dönerin yanı başında 1 porsiyonda pide sipariş etmiştik o da
tam vaktinde geldi. Pidede en önemli nokta öncelikle pidenin
hamurudur. Hamur çok kalın olmayacak, çıtır çıtır olacak,
ısırıldığında ise o efsane sesi bu kulaklar duyacak, yedikten
yarım saat sonra midenize hamur çökmeyecek. Pide tam olarak bu
tanıma uyuyor. (Unutmayınız hamurişinin kalitesi yemekten yarım
saat sonra midede oluşturacağı yan etkilerle ortaya çıkar. Eğer
bir mekanda yenen hamur işi midede yanma yapar, mideye oturursa
buradan uzak durmak gerekir.) Harcı olarak kullanılan malzemeler
ise özenle ince ince kıyılmış gayet lezzetli. Efedim, dönerin
yanı sıra eğer mide kabınız müsaitse zinhar Peçenek ten pide
yemeden çıkmayınız.
Tam
kalkacakken o da ne, Peçenek bir de menüsüne kadayıf olduğunu
farkettik. Dönerin yanında sıcak kadayıfı Ankara’ya ilk olarak
Özler döner yedirmiştir. Sanıyorum Peçenekte biraz buradan
özenerek bu işe girmiş. Kadayıf gayet başarılı. Hafif bir
çatal hareketiyle kadayıfların tel tel olarak kendilerini muhafaza
ettiğini hamur olmadığını gözlemliyoruz. Lezzet gayet güzel,
şekeri orta karar. Yenilebilir mührünü buna da vuruyoruz. Ancak
şunu da söylemek gerek; bence döner zaten gayet yağlı, adamı
kesmeye yetiyor bir de üstüne sıcak kadayıf oldu mu 1 porsiyon
bunu yiyen adam daha yerinden kalkamaz hemen bulunduğu yere bir
yatak atılıp 1 saat öğlen uykusu uyumalı. (Benim için sorun yok
da hafif-orta siklet takipçilerimize duyurulur. Ne de olsa 100 kg’ın
üstünde olunca insan yemek ve tatlıdaki hiçbir ağırlık
rahatsız etmiyor) Neyse biz yine yorumumuzu umuma uygun yapalım
ve şunu da belirtelim: Bizce dönerin üstüne sıcak değil de
normal en azından ılık bir tatlı servis edilmeli.
Son söz
olarak değerli gurmedeneyeme takipçileri, lezzet ve güleryüzlü
hizmet arıyorsanız, hele bir de döner fanatiği iseniz Peçenek
şiddetle önerilir. (Fiyatlar ortalamada döner 14 TL.)
Ne
diyelim, siz siz olun “GURMEDEN YEMEYİN…”
Hadi
hayırlı Gurmeler :)
Adres : Etlik garajı içindeki mekan kapandı.
Yeni adresi : Tesviyeciler Caddesi Seçim Sokak Altındağ Ankara
Adres : Etlik garajı içindeki mekan kapandı.
Yeni adresi : Tesviyeciler Caddesi Seçim Sokak Altındağ Ankara
Arkadaşlara katılıyorum. süper bir lezzet. Ankara da bulunanların ya da yolu düşünlerin tatması gereken bir lezzet. Sitenin tavsiye ettiği diğer lezzetleri de yakın zamanda denemeye gideceğim.
YanıtlaSilYazılarınız devamını merakla bekliyorum.
Emekleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.