Sayfalar

Bu Blogda Ara

30 Aralık 2013 Pazartesi

MEKAN: BİZİM KÖFTECİ

Tekrar merhabalar GurmedenYeme takipçileri. Biz size öyle bizde Fransız mutfağından , ispanya bilmem nesinden yemekler tanıtmayacağımızı, ortalama bir türk vatandaşının yiyebileceği yiyecekleri tanıtacağımızı ifade etmiştik.
Şimdi sırada Bizim Köfteci var.

Burada öyle özel masalar, nazik bir servis, frapan yemek takımları yok. Burası İskitler sanayisi; burada oturmak için briketlerden yapılmış yaklaşık 30 cm eninde duvarlar, masa niyetine ise boş ekmek kasaları ve bol gürültü var. Ama bir köfte var ki herşeyi unutturur. Burada abartmıyorum, Ankara da ekmek arası köfte dendiğinde bence en iyi köfte var denebilir.  
Öncelikle şunu belirtelim burada ekmek arası köfte yemek öyle kolay değil, öğle tatilinde 10-15 dk ayakta sıra beklemeniz gerekebilir. Efendim, bırakalım laf salatasını da artık köfteye odaklanalım. 

Köfteye gelmeden şunu söyleyim , köfte ekmeğin içine koyulan soğanı domatesi de hayli önemlidir. Burada köftenin arasına soğan, domates, bir de üşenmeden cin biber doğramışlar, isteğe göre pul biber ve de kekik hepsi 10 numara olmuş. 

Köfteler lokum gibi. Her ne kadar Usta köfteye ne koyduğunu söylemese de köfteye bu lezzeti veren bence dürüstlük. Değerli yiyiciler; köftenin hilesi çok olur. İçine yağ basarlar, bozuk eti baharatlayıp basarlar, kelle eti basarlar, sinirli kötü etleri basarlar, et niyetine soya basarlar... Öyle ki adamlar soyanın içine basıyorlar bir miktar kuyruk yağını, soğanı, bi güzel yiyorsunuz ve hiçbirşeyin farkına varmıyorsunuz. Şimdi vereceğim şifrelere dikkat “Eğer köftenin dışı kadar içi iyi pişmemişse, köftenin içinde hafif bir kırmızılık varsa, bir de köfte ağzınızda sertçe çiğneniyor hissi veriyorsa” o köfteden şiddetle kaçınınız. Ama Bizim Köftecinin köftesini ise şiddetle öneririz. Köftenin içi de dışı da güzel pişmiş. Aşağıdaki fotoğrafa dikkat edin köftenin içinin rengi neredeyse dışıyla aynı. Et de lokum gibi çiğnendikçe ağızda eriyor. Hiçbir sertlik, hiçbir sinir ağza gelmiyor. 


Yav madem geldik bir de Arnavut Ciğeri yiyelim deyip yarımşar ekmek de Arnavut ciğeri yiyoruz. Arnavut ciğeri de piyasada yiyebileceğiniz ciğerlerden bir tık daha iyi. Ama köfte kadar parlak değil. Piyasada şimdi düzen bir miktar dana ciğerinin arasında tavuk ciğerini basıp millete yedirmek. Burada yediğiniz dana ciğeri bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kuzu ciğeri mi. Onu ne siz sorun ne ben söyleyim, bu piyasada kuzu ciğeri nerdeyse kuşbaşı et fiyatına ve bu paralara size kimse kuzu ciğeri satmaz.



Bu arada bu mekanda et, tavuk, köfte, kokoreç, arnavut ciğeri gibi pekçok çeşit var ve hepsi de kalbur üstü.(Daha önce denemiştim.)
Neyse Değerli GurmedenYeme takipçileri köfte Bizim Köfteci de yenir deyip bir başka tecrübede buluşmak dileğiyle. Unutmayınız, Yorumlarınız bizim için önemli …
Ne diyelim, siz siz olun “GURMEDEN YEMEYİN…”
Hadi hayırlı Gurmeler :)

Adres : Zübeyde Hanım Mh. Tesfiyeciler Cd. 
Altındağ Ankara 
Not: İstanbul caddesinden, Tesfiyeciler Caddesine dönünce solda (Duran Rot-Balans Yanı) 

2 yorum:

  1. Yazınız ve emeğiniz için teşekkür ediyorum. Çok merak ettim mekanı ve yakın zamanda gideceğim. Fakat sizlerden bir ricam olacak. Yazınızda belirttiğiniz "Burası İskitler sanayisi" ile mekanın yer bilgisi çok sığ kalmıştır. Gitmeyi düşünmemle birlikte nerede (?) tam olarak nasıl bulurum (?) soruları oluştu kafamda. Hem rica hem tavsiye olarak Google Maps programı ile aktif olursa çok iyi olur, aktif olmazsa bile pasif bir konumu noktasal işaretleyip eklemeniz çok faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz için teşekkürler. Google haritasından güncelleme yapıldı.
      tarif yapacak olursak, istanbul caddesinden tesfiyeciler caddesine dönünce solda kalıyor. Şimdiden afiyet olsun...

      Sil