Sayfalar

Bu Blogda Ara

13 Ocak 2014 Pazartesi

MEKAN: URFALI HOCANIN YERİ

Merhabalar Değerli Gurmedenyeme takipçileri,
Bu sefer sizlere Etlik Aşağıeğlence de yıllardır hizmet veren Urfalı Hocanın Yeri’nden bahsedeceğiz. Ankara’da maalesef künefe dendiğinde şöyle güzelce afiyetle şerbetiyle peyniriyle yiyebileceğiniz bir mekan bulmak hayli zor.
Urfalı Hoca (ben 15 sene öncesini bilirim.) yıllardır Aşağıeğlence de hizmet vermesi yemek kalitesi konusunda bence bir referans olarak değerlendirilebilir.

Mekân küçük; 10 masalık bir ortam ama samimi. Gecenin bir yarısı künefe yemek için gittiğimiz mekana girince mis gibi lahmacun kokusu burnumuza geldi ve ağzımızdaki tükürük bezleri harekete geçti ile birlikte biz de bu baskıya boyun eğerek hemen birer lahmacun siparişi verdik. Önden salata geldi. 
Lahmacunun yanında gelen garnitür de önemlidir. Lahmacunla beraber maslahat hasıl olsun diye bir salata gelmişti. Yav kardeşim lahmacun dediğin soğan, maydanoz, limonla gider ama burda sadece salata veriyorlar. Özellikle istemek zorunda kaldık ve az soğan ve az maydanoz geldi. Limon ve daha fazla soğan için bir istek daha gerekti. Onlar da geldi ama geç geldi. 
  Servisin ağır ve eksik işlemesini, saatin çok geç olmasına verip lahmacuna odaklandık. Lahmacun, çok bulunan, hemen hemen her mekânda pişirilen, ama aslında her yemekte olduğu gibi lezzetin detaylarda saklı olduğu bir lezzet. Öncelikle lahmacunun hamur inceliği çok önemli; çok ince olsa üstündeki malzemeyi taşımaz, kalın olsa pide yiyor havası olur. İkinci olarak malzemesi tam ayarında olacak, kıyması da hafif yağlı olacak. Bir de çıtır çıtır kızarmış olacak, çok kızarsa kurur, az kızarsa hamur olur. 

Hoca'nın lahmacunu bu kriterlerin %75’ini karşılıyor. (Ankara da henüz %100’ünü görmedim. %100’ü nerede mi ? Ş.Urfada yedim.) Çıtırlığı fena değil, kıyması daha yağlı olabilirdi, hamuru gayet kıvamında ve yeterli incelikteydi. Bu haliyle bu lahmacun Ankara’da ilk 3’te. Acaba birer daha yesek mi diye birbirimize baktık ama bu yemek daha önceden tok olan midemizin cilası hüviyetinde olduğundan ve de ardından künefe geleceği için cesaret edemedik. 
Künefe için garsonu uyardık; duble künefemizi, bölünmemiş çift kişilik tepside istedik. Öyle olmadı. 3 kişilik tepsinin 1 porsiyonunu satmışlar, kalan dubleyi getirdiler. Neyse, Hoca'nın orada bazen oluyor böyle şeyler dedik. Gelen künefe bari geçmiş yediğim künefelere benzeseydi. Olmadı. Künefenin şerbeti biraz ağır olmuş, peynir ise bir yerde toplanmış künefenin kenarlarında pek yoktu. Ve maalesef peynir tam erimemişti. Üzerine serpilen fıstık güzel olmuş. Hoca'nın künefesi bu değil, en azından Ankara’da künefe dendiğinde akla ilk gelen yerlerden olan Hoca'nın Yeri bence biraz daha özenmeli. Ama yine de buraya gelmekten vazgeçemeyeceğim, eski yediğim künefeleri Hoca'dan tekrar isteyeceğim.
Fiyatlar ise gayet uygun. İki lahmacun iki künefe 17 TL.
Bir gece atıştırmasını sizinle paylaşmış olduk Değerli Gurmedenyeme takipçileri. Yorumlarınız bizim için önemli.
Ne diyelim, siz siz olun “GURMEDEN YEMEYİN…”
Hadi hayırlı Gurmeler :)
Adres: Yavrukurt Sok. No:4/C
Etlik (İncirli), Keçiören, Ankara

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder