Sayfalar

Bu Blogda Ara

15 Ocak 2014 Çarşamba

MEKAN: ÇARDAK PİDE

Tekrar Merhabalar GurmedenYeme takipçileri,
Bu aralar gördüğünüz gibi performansımız gayet iyi. Ne demiştik “Biz, cepte para oldukça yeriz…” .

Bu seferki durağımız İstanbul yolu üzerindeki Macit Petrol'ün arkasındaki Çardak Pide.

Aslında bu mekânın zamanı bahar-yaz mevsimidir ama kışın da bir gideri olur düşüncesiyle yolumuz buraya düştü. Normalde hayli geniş kapasiteyle çalışan restoran mevsim sebebiyle yaklaşık 15-20 masalık kapalı bir mekânda hizmet veriyor.
Öğle arasında geldiğimiz mekânda hemen siparişlerimizi verdik. Önce ortaya güzel bir kuymak istiyoruz. Kuymaktan önce salata ve fotoğrafını çekmeyi unuttuğumuz yoğurt geliyor. Salata vasatta, güveçte gelen yoğurt ise vasattan bir tık daha iyi. Güveçte yoğurt dediğin anda yoğurda kaşığı sapladın mı düşmeyecek derler bunu aradık. 
Bununla beraber yine ikram olarak ortaya tadımlık mısır ekmeği ve tereyağı geliyor. Güzel, şık ve lezzetli diyelim. (Aslında mısır ekmeği yanında da bolca yoğurt olacak başka bir şey yemeye gerek yok.)
Kuymak dendiğinde tereyağı kendini hissettirecek efendim. Gelen kuymakta maalesef o karadeniz tereyağının damak çatlatan lezzetiniz aradık. Kuymak zayıftı.

 Gelelim pidelere: Çardak pide ve kapalı kavurmalı pide siparişi veriyoruz. Pide çeşidi olarak karadeniz pideleri arasında gayet başarılı bir imajı olan restoranı bir de biz görelim dedik. Pidelerin hamuru gayet güzel, tipik karadeniz pidesindeki gibi hamuru biraz kalın ve ağza ekşi maya tadı geliyor. Bu hamurun lezzetini ve sıhhatini artıran bir şeydir. (Pideleri yedikten sonra da midemizden en ufak bir yanma da olmadı. Belirtelim…) Kıymalı pide 12 TL iken çardak pide 14 TL farkı ise üzerinde gördüğünüz sebzeler. Bence sebzeler bir tık daha bol olabilirdi. Yediğimiz standart sebzesi bol kıymalı pideler gibi de olmasın ama bence sebzeleri biraz daha bol olabilirdi. Biz bu fiyat farkını niye verdik diye düşündük.

 
Kapalı kavurmalı pide ise, Çardak Pide'den daha başarılıydı. Kavurmanın taneleri belli değildi. Biraz ezilmiş ve dağılmış kavurmadan yapılmış ama lezzet olarak geçer not almayı başardı. Aslında pide servisinin yanında da tereyağı getirselerdi ve o tereyağını pidenin üst-iç tarafına sürme fırsatı verselerdi daha efdal olurdu. Biraz detay oldu ama, lezzet detayda gizlidir. O pideyi, hakiki tereyağ ile beraber yemenin keyfi bir başka olurdu...
Sonuç olarak Karadeniz pidesi dendiğinde tercih edilecek mekanların başında geliyor. Özellikle bahar-yaz aylarında dışarıda servisin açıldığı günlerde gelirseniz bence daha keyifli olur. Keşke mekandan bir iki fotoğraf almış olsaydık. Neyse; sağlık olsun. 
Ne diyelim, siz siz olun “GURMEDEN YEMEYİN…”
Hadi hayırlı Gurmeler :)

Adres: Çamlıca Mh. Fatih Sultan Mehmet Blv. Macit Petrol Arkası Yenimahalle/Ankara 0 (312) 397 44 00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder